Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 18.02.2019
Obiad: Zupa marchewkowa
Kotlet drobiowy w panierce, ziemniaki, kalafior gotowany
Kompot owocowy
Podwieczorek: Mufinka czekoladowa z kolorową posypką

WTOREK 19.02.2019
Obiad: Krem jarzynowy z grzankami
Risotto z kawałkami mięsa wieprzowego i warzywami
Kompot owocowy
Podwieczorek: Sok marchwiowo-brzoskwiniowy z ciasteczkami owsianymi

ŚRODA 20.02.2019
Obiad: Zupa z białych warzyw z pietruszką
Pulpeciki w sosie pomidorowym, ziemniaki,
surówka z czerwonej kapusty
Kompot owocowy
Podwieczorek: Ciemne pieczywo z pasztetem i zielonym ogórkiem

CZWARTEK 21.02.2019
Obiad: Zupa meksykańska chili con carne
Ryba po grecku z warzywami, ryż basmati
Kompot owocowy
Podwieczorek: Jogurt owocowy, chrupki kukurydziane

 PIĄTEK 22.02.2019
Obiad: Rosół z makaronem i warzywami
Naleśniki z twarogiem i polewą truskawkową   
Kompot owocowy
Podwieczorek: Ciasto marchewkowe

Uwaga: dla diety bezmlecznej wszystkie zupy i sosy podawane są bez śmietany (są niezabielane)